Over de Atlas 2020

Aan sport beleven mensen niet alleen veel plezier, maar sporters leven gemiddeld ook langer, zijn gezonder en ervaren een hogere kwaliteit van leven. Sporten hangt indirect dus ook samen met geluk en welzijn. Sport wordt daarom steeds meer de inzet van gemeentelijk beleid. Maar hoe scoren gemeenten eigenlijk op deelname aan sport? En hoe is het gesteld met de aanwezige accommodaties? Speciaal voor deze Atlas ontwikkelden de onderzoekers van Atlas voor gemeenten daarom samen met de Academie Sport en Bewegen (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) de Sportindex van Nederland.

Waar is het aantal sportvoorzieningen hoog? In welke gemeenten beoefenen veel mensen sport? Hoe verhouden aanbod en deelname zich tot elkaar? En wat betekent dit voor de gezondheid onder de bevolking én het gemeentelijke sportbeleid?

In de Atlas voor gemeenten 2020 worden zoals gebruikelijk de vijftig grootste gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken. Naast tal van indicatoren over sport en gezondheid bevat de Atlas dit jaar uiteraard ook weer de woon­aantrekkelijkheids­index en sociaal-economische index.

Bestel de Atlas 2020


Atlas voor gemeenten en gemeente Ede organiseren deze presentatie in samenwerking met: